БУДАПЕЩА,БРАТИСЛАВА,ПРАГА, ЧЕШКИ КРУМЛОВ и ВИЕНА с възможност за ДРЕЗДЕН

Сподели

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

6 нощувки+закуски
13.04. – 19.04. и 01.05. – 07.05.2020г                             цена – 489.00 лв.

1 ден- Отпътуване от Бургас в 01,00 ч-бензиностанция ОМВ до МЕТРО,Стара Загора – 03:00ч, разклона на Автомагистрала Тракия; Пловдив – 04:30ч, бензиностанция Shell на Автомагистрала Тракия; София – 07:00ч, бензиностанция OMV на бул. Сливница посока Калотина, по маршрут София-ГКПП Калотина- Ниш – Белград – Будапеща.Вечерта пристигане в Будапеща – един от най – красивите градове в Европа. Столицата на Унгария е разположена в Среднодунавската низина, на двата бряга на река Дунав. Основана сравнително скоро – в края на ХIХ век, когато се обединяват градовете Буда, Пеща и Обуда. По желание разходка с корабче по Дунава/осъществява се при мин.20 туриста,с доплащане/. Настаняване в хотел 3*.Нощувка.

*Възможност за отпътуване от Варна в 23,00ч. Бензиностанция ОМВ до Автогара Варна на 12.04. и 30.04.

 2 ден-Закуска.Отпътуване за Чехия с кратка спирка в словашката столица Братислава.Пешеходна обиколка на  старият град – Новият мост, катедралата «Св.Мартен»,в която е коронована императрица Мария Терезия,Градския площад с фонтана на рицаря Ролан, Кметството,Архиепископалния дворец и  кулата „Михалска брана”.Отпътуване за Чешката столица Прага. Настаняване в хотел 2/3* в район на ПрагаНощувка.

3 ден- Закуска. Програма в Прага с местен екскурзовод на български език /доплащане 18,00 евро за обиколка +2,00 евро за слушалки,около 3,5 часа/ – пешеходен тур от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през картала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време.По желание в 18,00 ч. 1,3 часова разходка с корабче по р. Вълтава, с включена вечеря на блок маса, без напитки /доплащане 25,00 евро/.Нощувка.

4 ден-Закуска.По желание в 08,00 ч. еднодневна екскурзия до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба”– гр. Дрезден /доплащане 45,00 евро – включва транспорт в двете посоки, пътни такси, местен екскурзовод и обиколка в старата част на Дрезден-комплекса Цвингер,Оперния площад,Кралската катедрала,катедралата Фрауенкирхе.Свободно време и възможност за музеи- бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сстинската Мадона”,съкровищницата «Зелените сводове» /входните такси на музеите не са включении в цената на тура/.Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

5 ден- Закуска. В 08.00 ч.отпътуване за замъка Хлубока и Чешки Крумлов/доплащане 20,00 евро ,без включени входни такси зя зямъка/ – един от най-известните и посещавани замъци в Чешката република, издигнат на северния край на езерото Будейовице,  на остър нос над река Вълтава още през 13 век. Замъка придобива сегашния си вид през 1871г. благодарение на семейство Шварценберг, и по точно на съпругата на тогавашния владетел-Елеонора. По нейно желание е направен проект от архитекта Франц Беер на готически замък в стил Ундзор. За изграждането на прекрасния замък са били необходими около 40 години строителни дейности. Старият замък е напълно разрушен, а на негово място е изградена живописна сграда в готически стил с прекрасна английска градина.

Общият брой на помещенията е 140, като за посетители са отворени 20 от тях. Интериорът на замъка е изключително пищен и дори разточителен, имайки в предвид особено ценните дърворезби, за изработката на които са похарчени огромни средства и усилия.Следобад престой в Чески Крумлов – едно от най-красивите градчета на Чехия, изградено по поречието на река Вълтава, над който доминира замъка Крумлов храд (също известен и под името Шварценберг). Чески Крумлов е град, известен най-вече със своята архитектура – сградите му са в средновековен, ренесансов, бароков стил и в стил рококо, стария град e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО..Отпъгуване за района на Австрия-Линц.Нощувка.

6 ден-Закуска.Програма в австрийската столица Виена с местен екскурзовод на български език /доплащане 15,00 евро/ – цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведере – построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата – поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г.; катедралата ”Св. Стефан” – най – голямата и прочута катедрала в Европа и др.Свободно време.Нощувка в района на Гьор/Будапеща.

7 ден- Закуска.Отпътуване за България.Пристигане в София вечерта,Пловдив,Бургас и Варна слез полунощ.

В ЦЕНАТА,калкулирана при 40 туриста, СА ВКЛЮЧЕНИ:

– транспорт с автобус 3*,

– 3 нощувки + 3 закуски в района на Прага в хотел 2/3* в двойни/тройни стаи,

– 1 нощувка + закуска в района на Линц

– 2 нощувки + закуски в района на Будапеща

– пътни такси,

– водач по време на пътуването

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

– корабче по р.Дунав – 20,00 евро / при мин.20 записани туриста/

– туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки – 20,00 евро;

– екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод– 45,00 евро;

– корабче по р. Вълтава с вечеря на блок масса,без включении напитки – 25,00 евро,

– обиколка с местен екскурзовод в замъка Хлубока и Чешки Крумов – 20 евро;

– входна такса за замъка Хлубока – 320 CZK

– туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език – 15,00 евро

– таксите на посещаваните обекти по желание

Резервирай

Виж още

ВРЕМЕ Е ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

АДРЕС

ГР. ВАРНА
УЛ. БЕЛСИЦА 16 ПАРТЕР

ТЕЛЕФОН

0878218212

EMAIL

travelia@abv.bg

toa-heftiba-270794-unsplash